Ik kan me geen betere wijze voorstellen om mezelf te introduceren, dan als volgt.

Heel vaak merk je dat iemands visagie foto’s amper overeenkomen met de werkelijkheid. Ik denk dat velen onder jullie dat kunnen beamen? Well then, Mel to the rescue. Al jarenlang eet ik, ruik ik, slaap ik make-up, en ja, dan realiseer je je wel het een en ander. Bovendien leerde ik ook oog voor detail hebben tijdens m’n beauty opleiding.

Zonder al te veel poespas, let’s get to it then… Hierbij m’n 10 gouden regels om er on the highest point of fleekness uit te zien; van het selecteren van een MUA tot aan de make-up sessie zelf.

Rule #1
Laat je niet misleiden door de foto’s die de MUA van zichzelf plaatst, dat ze zichzelf mooi kan optutten wil niet per se zeggen dat ze dat ook bij anderen kan!

Rule #2
Vraag aan de MUA of ze foto’s kan laten zien van haar werk. Onbewerkte, met een professioneel toestel genomen, welteverstaan! Dit kan je zélf controleren door in te zoomen. Wanneer je poriën/gezichtshaar/fijne lijntjes/zelfs kleine bultjes van puistjes kan zien, dan is dat een goed teken! De foto’s zijn dan namelijk niet bewerkt, hetgeen je ziet, kan je min of meer verwachten.

Hierbij hoort een disclaimer; nl. FB en IG verpesten vaak de kwaliteit van foto’s, waardoor wazigheid vrijwel altijd aanwezig is. Foto’s dienen verstuurd te worden via andere media.

Rule #3
Ik merk ook dat véél MUA’s enkel foto’s van de zijkant van het gezicht delen. Ik raad iedereen aan om toch OOK te vragen naar frontaal genomen foto’s, gezien je enkel dan kan zien of er symmetrie zit in het werk van de MUA. Let wel, geen enkel gezicht is perfect symmetrisch van nature, dus laten we daar ook een beetje realistisch in blijven, als de ene wenkbrauw wat hoger staat of wat hoekiger is dan de ander, dan is dat niet per se een “fout”. Ik ben dan wel een mierenneuker, hier ben ik toch wel vrij soepel in.

Rule #4
Wanneer make-up heel erg “aanwezig” is op een foto, dan bedoel ik vooral contour en highlight, dan kan je ervan uitgaan dat het er in het echt als een masker uitziet. Uiteraard zijn er dames die “aanwezige” make-up mooi vinden, by all means dan… Maar voor zij die het wat “natuurlijker” willen, bij dezen zijn jullie gewaarschuwd!

Rule #5
Als je hooded eyes hebt, wat betekent dat je huid over je oogleden hangen hebt, dan raad ik je aan om te vragen aan de MUA of ze daar goed mee overweg kan. Vraag wederom om foto’s!

Rule #6
Wanneer je een visagiste op het oog hebt, informeer even over hoe ze juist te werk gaat. Of ze een spateltje gebruikt of niet.. Het is hygiënisch onverantwoord om gebruikte kwasten door een crèmeproduct strijken, wat een bacteriefestijn. Je wilt toch geen acne, de dag erna?! Ook belangrijk is om even te polsen of de MUA op de hoogte is dat make-up een houdbaarheid heeft. Zo niet, dan is ze een no-go. Trust me.

Rule #7
De prijzen horen in verhouding te staan met de producten die de MUA gebruikt. Dus informeer daarnaar! Je wilt toch geen 50 euro betalen aan iemand die essence en l’oreal gebruikt?!

Rule #8
Fake lashes zijn áltijd een must. Het maakt een look af, hoe mooi je natuurlijke wimpers ook zijn. Als je een natuurlijk effect wilt, moet je wel bereid zijn er iets meer voor te betalen. Goedkope synthetische lashes ogen erg nep, opteer voor menselijk haar. Er zijn relatief goedkope opties zoals Ardell! Weigeren omwille van religieuze redenen, kan ik zeker inkomen..persoonlijk vind ik dat full face make-up niet zonder falsies kan, tho.

Rule #9
Wanneer je een MUA gevonden hebt, luister ook naar haar! Foto’s tonen van instagram en vragen om eenzelfde look terwijl je een compleet andere oogvorm hebt, een andere huidskleur, een andere gezichtsvorm…,nee, nee en nee! Geloof mij, daar dient altijd rekening mee gehouden te worden en een goede MUA weet altijd beter. I promise you, je zal er beter uitzien dan met wat jij in gedachten had!

Rule #10: Telefoon hoor je uit te zetten tijdens het opmaken! Wanneer jij constant met je GSM bezig bent, verlies je kostbare tijd en stilzitten is een MUST als je een strakke eyeliner hebben wilt! Daarnaast is het ontzettend onbeleefd. Very, very rude!

Ok, ja. Ik heb meer dan 10, maar zoals ik al zei, ik ben echt wel een muggenzifter. In ieder geval, als je je houdt aan deze 10 regels, dan komt het zeker wel goed.

May all the fleekness in the world be with you.

Liefs,

Mel

Je kunt meer van mel lezen op de:
Facebookpagina Mel’s beat face