Elk land kent haar eigen schoonheidsrituelen en beautygeheimen; Marokko is hier zeker geen uitzondering op. Tijdens mijn vakantie naar Marrakesh kwam ik veel Marokkaanse beauty geheimen tegen. We kunnen  zeker wat leren op het gebied van beauty van deze vrouwen. Lees dit stuk en ontdek de geheimen zelf. 

De Hammam

Een Hammam is een badhuis waar Marokkaanse vrouwen minstens één keer per week langsgaan om het lichaam te reinigingen. De behandeling omvat onder andere aromatherapie, ontgifting en een massage met typische Marokkaanse ingrediënten Argan en essentiële oliën. De Hammam zou ervoor zorgen dat je bloedsomloop verbetert, giftige stoffen uit je lichaam verdwijnen en je huid wordt gezuiverd. Enne, iedere week een massage? Wij zijn zó van de partij.

African Black Soap

Ook wel bekend als: Savon Noir. De zwarte zeep is een authentieke en traditioneel handgemaakte zeep door vrouwen uit West-Afrika, die ook zeer populair in Marokko is. De helemaal natuurlijk zeep zit bomvol vitamine E, wat wonderen doet voor je snoetje. Bovendien heeft het antimicrobiële eigenschappen en werkt het geweldige tegen huidproblemen. Inslaan dus

Rozenolie

Marokkaanse vrouwen gebruiken verse rozenblaadjes bij het maken van verschillende beautyproducten, waaronder rozenwater voor toners. Rozenolie of Morroccan Rose wordt beschouwd als een van de sterkste etherische oliën voor het verlichten van kwalen en om de huid en geest te kalmeren. Wanneer je het aanbrengt op je huid laat het bovendien een perfecte glow achter. Ik gebruik dit zelf als tonic na het reinigen van mijn huid.

Groene Munt-thee

Groene Munt-thee is je nieuwe favoriete energiedrankje voor je huid. Het is rijk aan antioxidanten, waardoor het zeer effectieve anti-aging effecten heeft én goed helpt bij de behandeling van littekens. Het bevat ook cafeïne, waardoor het een uitstekende (en gezondere) vervanger is voor je cappuccino.

Groene klei (of groene leem)

Groene klei is een geweldig masker dat diep reinigt en de overtollige olie van je huid absorbeert. Gebruik de klei om je huid te exfoliëren en revitaliseren. Op je gezicht, maar neem ook je borst en rug mee. Ook Ghassoul wordt vaak gebruik in marokko het  is lava-aarde dat gewonnen wordt in het Marokkaanse Atlasgebergte. In aanraking met water wordt het een soort kleipasta die je kunt gebruiken als gezichts- en/of haarmasker, lichaamspakking of als alternatief voor zeep en shampoo bij allergieën en huidproblemen. Ghassoul reinigt en verzorgt de huid nog dieper.

Argan olie

Je kunt arganolie voor verschillende kwaaltjes gebruiken. Van het versterken van je haar tot aan het behandelen van huidaandoeningen; arganolie voedt, hydrateert en versterkt. Niet alleen gaat het rimpels tegen, de olie roeit puistjes uit, laat je haar glanzen, vervaagt littekens.

Wietshampoo

Ik spotte een nieuwe trend namelijk wietshampoo:
Het is een shampoo op basis van een natuurlijke hennep formule. De hennep shampoo zorgt voor versteviging van het haar en beschermt het haar daarnaast tegen uitdroging.

Deze shampoo kan gebruikt worden voor het bevorderen van de haargroei en geeft het haar glans. Het proberen waard als je het mij vraagt!

hier komt snel een review over op de website

Liefs,