We kennen het allemaal wel; onzuiverheden, puistjes en een vette of juist te droge huid. We doen er alles aan om onze huid flawless te houden, maar buiten de reinigende en verzorgende producten die we hiervoor gebruiken is je voeding ook erg belangrijk.

Daarom heb ik voor jullie drie makkelijke, vooral gezonde en heerlijke recepten die goed zijn voor je huid samengesteld. Alle ingrediënten hebben hun eigen functie voor de huid. Ik deel elke week een heerlijk recept met jullie! Voor dat ik de recepten ga beschrijven zal ik een korte beschrijving geven welke functies en voordelen de producten hebben die ik gebruikt heb.

De producten die wonderen kunnen verrichten voor je huid.

Amandelen

Amandelen bevatten een hoog vitamine E-gehalte en zorgen voor elasticiteit van je huid. De antioxidanten in vitamine E helpen schadelijke invloeden van buitenaf, bijvoorbeeld uv-straling, tegen te gaan. Nog een pluspunt aan amandelen is dat er veel vezels in zitten. Vezels helpen bij de afvoer van afvalstoffen uit je lichaam. Met als gevolg een mooie huid.

Avocado

De avocado wordt ook wel de meest voedzame vrucht ter wereld genoemd. De goede vetten, vezels en vitamine E in avocado zijn echte oppeppers voor je huid. Ze hydrateren en vitamine E beschermt je tegen schadelijke invloeden van buitenaf.

Bananen

Bananen leveren veel vitaminen, mineralen en spoorelementen. De belangrijkste hiervan zijn: vitamine B3, B6, A en C en kalium, magnesium, fosfor, ijzer, tryptofaan en selenium.

Basilicum

Basilicum bevat allerlei mineralen die we in ons dagelijks leven nodig hebben. Ook zit het boordevol met de vitamines A, B3 en C.

Bosbessen, frambozen en bramen

Deze drie worden ook wel rood fruit genoemd. Frambozen, bosbessen en bramen zijn allen bessen die ook rijk zijn aan antioxidanten. Dankzij deze bessen vernieuwen je huidcellen sneller en laten de poriën samentrekken, hierdoor krijg je dus een stralendere huid.

Chocolade (puur)

Chocolade is goed voor de huid en werkt ook fantastisch tegen rimpels. Het is wel belangrijk dat je voor pure chocolade kiest. Kies altijd voor een variant met meer dan 70% cacao. Pure chocolade zit namelijk vol met flavonoïden, wat hele goede antioxidanten zijn. Cacao verdubbelt de hoeveelheid zuurstof die het bloed naar je huid vervoert door de polyfenolen die in cacao zitten.

Havermout

Antioxidanten beschermen je lichaam tegen schade van buitenaf. Ook in havermout komen antioxidanten voor die je lichaam van binnenuit reinigen.

Honing

Honing is een perfecte vervanger voor suiker in je dagelijkse maaltijden en het doet wonderen voor je huid. Honing bevat namelijk eigenschappen die de groei van bacteriën op je huid tegengaan en natuurlijke eigenschappen die je huid herstellen.

Mango

Heb je een huid met een overmaat aan talg? Mango bevat veel vitamine A en bestrijdt dus de overmatige talgproductie van de huid. Door mango te eten kun je ook acne verminderen. Mango zorgt er namelijk voor dat verstopte poriën geopend worden, waardoor acne afneemt. Daarnaast zit het ook vol met vitamines die je huid een gezonde teint geven.

Pijnboompitten

Pijnboompitten bevatten voornamelijk goede vetten die je nodig hebt voor onder andere je hart, longen en hersenen. Ook bevat het antioxidanten die de strijd aangaan met vrije radicalen. Vrije radicalen zijn stoffen in ons lichaam die ons ziek kunnen maken.

Pompoen

Ook pompoen bestrijdt overmatige talgproductie door de vitamine A die het bevat. Pompoen geeft je huid een ook flinke oppepper, versnelt de cel vernieuwing van de huid en laat de poriën samentrekken. Een stralende teint krijg je door de huidcellen sneller te laten vernieuwen.

Wortelen

Ook wortelen kunnen een bijdrage leveren aan het krijgen van een mooie en gezonde huid. De antioxidanten in bètacaroteen versterken je huid en hebben een helend effect. De vitamine A zorgt juist voor de huid van binnenuit. Wortelen bevatten veel vitamine A en bestrijden de overmatige talgproductie van de huid, zorgen voor een flinke oppepper van de huid en de versnelling van de cel vernieuwing.

Yoghurt

Last van welke onzuiverheid dan ook, een hele goede bestrijder is yoghurt met probiotica. Probiotica zit tegenwoordig in heel veel soorten yoghurtjes en yoghurtdrankjes en is een natuurlijk product dat wordt toegevoegd aan yoghurt voor een gezonde voeding.

Met deze producten heb ik de recepten voor jullie samengesteld. Hieronder zal ik alvast een heerlijke maar vooral gezond recept voor de huid beschrijven.

Recept 1.

Bakje yoghurt voor vernieuwing van je huid.

yoghurt

Ingrediënten:

  • Amandelen
  • Bosbessen
  • Bramen
  • Chocolade (puur, liefst meer dan 70% cacao)
  • Frambozen
  • Havermout
  • Mango
  • Yoghurt (met probiotica)

Bereidingswijze (5-10 minuten)

Pak een kom en vul deze met de hoeveel yoghurt die je wenst. Vervolgens pak je een eetlepel en strooi je over de yoghurt wat havermout. Je snijdt de bosbessen, bramen, frambozen en mango in kleine stukjes en breekt de chocolade ook in eetbare stukken. Het fruit en de chocolade leg je nu op de havermout neer. Dit kan je eten als heerlijk gezond ontbijt of tussendoortje dat erg goed vult.

Eet je mooi!

Liefs,

Chloe