Zara heeft een nieuwe campagne gelanceerd onder de naam: ‘Love your curves’. De campagne mist alleen wat curves.

Er is veel kritiek op social media over deze campagne!
Die kritiek heeft niet zozeer te maken met de boodschap van de campagne, maar wél met de modellen die voor deze campagne poseren. Die zijn namelijk niet bepaald… curvy.

zara campagne

SOCIAL MEDIA
Op social media is er een explosie aan reacties over deze campagne. Men spreek Zara maar al te graag aan op haar misser.

Zo twittert iemand: ”Alle lichamen zijn even mooi, maar waar zijn hier de rondingen? Dit is valse reclame en kan leiden tot een slecht zelfbeeld bij jonge meisjes, kom op”. En iemand anders vraagt zich op Twitter af of de Spaanse kledingketen wel weet waar ze het over heeft: ”Zara, weten jullie überhaupt wel wat rondingen zijn?”

Zara is een van mijn favoriete winkels, ik koop er dan ook regelmatig kleding. Ik vind het jammer dat vrouwen met een maatje meer niet vaak slagen bij de Zara. Door deze campagne ging ik online de modellen bekijken van de Zara en het viel mij op dat er helemaal geen plussize modellen op de site staan. Het is algemeen bekend dat veel merken in de modewereld nou eenmaal eisen dat modellen aan bepaalde maten moeten voldoen. Does size matter? NO, dames laat je zeker niet misleiden door dit soort campagnes!

Uhm,
Uhm, rondingen?

Van mij mogen er meer plussize en multiculturele campagnes bij komen.  Iedere vrouw is mooi op haar eigen manier en nu we het toch hebben over campagnes. L’oreal heeft onlangs een campagne gelanceerd die ik GE-WEL-DIG vind!

loreal
YESS diversiteit!

         Wat vinden jullie van de campagne? 

Liefs,

Kaoutar