Je ziet de zwarte gezichtsmaskers veel voorbij komen op Facebook, die alle mee-eters uit je huid zouden trekken. Maar huidspecialisten waarschuwen voor de maskers, omdat ze meer schade aanrichten dan goed doen. Ik raad je de chemische maskers af! Daarom deel ik vandaag een heerlijk natuurlijk maskertje met jullie!

We kennen het allemaal wel; puistjes. Ze ontstaan op de meest ongelegen momenten en de behandelingen ervan zijn vaak prijzig. Toch kun je al een heel eind komen met het verdrijven van de puistjes als je eens rond kijkt in de keuken. Veel producten die in huidproducten zitten, met antibacteriële eigenschappen, kun je daar namelijk vinden. Speciaal voor jullie ben ik opzoek gegaan naar een DIY-masker, met producten die iedereen wel in huis heeft, die puistjes tegengaat en zorgt voor een stralende huid.

 

Welke producten heb je nodig voor dit masker?

4 EL honing

½  citroen

5   aarbeien

1 EL melk

DIY

Honing

Behalve dat honing erg lekker is voor in de munt-thee of door yoghurt met wat vruchten, kun je dit product ook goed gebruiken voor je huid. Honing heeft namelijk antibacteriële, anti-schimmel en ontstekingsremmende eigenschappen die bacteriën doden, peelen en je beschadigde huid genezen. Een wondermiddel dus!

 

Citroensap

Het klinkt misschien gek, maar ook het sap van een citroen kan een oplossing zijn voor je littekens van acne of puistjes. Citroensap bevat een actief ingrediënt wat L-ascorbinezuur heet, een krachtige en sterke antioxidant die acne behandelt en de huid sneller helpt genezen.

 

Aardbeien

Van aardbeien wisten we natuurlijk al dat ze bomvol vitamine C zitten, maar dat ze ook goed voor de huid zijn is nog niet iedereen bekend. Het is een ingrediënt wat je vaak terugziet in producten voor de huid. De zuren die in aarbei zitten gaan tot diep in de poriën en verwijderen overtollig talg.

 

Melk

Een van de vervelenste oorzaken van acne zijn droge plekken. Het zuur in melk zorgt ervoor dat de dode huidcellen loslaten en het je huid een hydraterende verzoring geeft. Neem als voorkeur biologische melk, dit is namelijk een gezonder product en dus beter voor je huid.
Maskertje in de maak

Als eerst zorg je ervoor dat je een schone ondergrond hebt om op te werken en dat je je handen goed hebt gewassen. Daarna pak je een grote kom waar je zes eetlepels honing in toevoegt. Je snijdt de citroen in tweeën en knijpt van één partje het sap in de kom bij de honing. Pak een andere kom waar je de aarbeien in kunt gaan prakken tot het een glad en smeerbaar geheel wordt, dit kan gewoon met een vork maar ook met een staafmixer. Bij deze kom voeg je één eetlepel biologische melk toe en dit meng je met de aardbeien. Nu voeg je beide kommen samen en meng je alle ingrediënten goed door elkaar.

 

Quality time
Laat het maskertje nu tien tot vijftien minuten intrekken en maak een kopje thee of pak er een leuk tijdschrift bij om even te relaxen. Het kan zijn dat door het sap van de citroen je een lichte tinteling voelt, dit betekent immers dat het masker goed zijn werk doet. Daarna maak je een zachte doek nat met koud water en wrijf het masker weg in cirkelvormige bewegingen, dit zorgt ervoor dat je ook dode huidcellen verwijdert. Dubbel profiteren dus!

 

De producten die overblijven hoef je natuurlijk niet weg te gooien. Een toefje creme fraiche op het overige mengsel, wat ongezouten noten erbij en blaadje basilicum en smullen maar. Healthy food kun je namelijk nooit genoeg van krijgen. Elke maand komt er daarom ook een artikel online hierover. Ik hoop dat jullie er iets aan gehad hebben en dat je huid weer mag stralen!

 

Liefs,

 

Chloë