Nu de kou verdreven wordt door het zonnetje zie je dat de natural look
haar comeback maakt. Als je even rondkijkt op Pinterest of Instagram
lijkt het of die look alleen geschikt is voor iemand met een perfecte huid.
Niets is minder waar. Met enkele tips en tricks kun jij de natural look
ook rocken!

1. Dagcrème, dagcrème en nog eens dagcrème

Een goede dagcrème die je huid voedt en beschermt is de belangrijkste basis voor je make-up. Zo voorkom je dat een vette huid nog meer talg gaat aanmaken en een droge huid de make-up niet ‘opslokt’ of ruwe plekken veroorzaakt.

Kies een dagcrème die goed wordt opgenomen door je huid. Crèmes die hyaluronzuur, glycerine en ceramiden bevatten zijn ideaal om te gebruiken vóór je make-up. Maar onderzoek eerst welke huidtype jij hebt en zoek een goede dagcreme voor je huid.


2. Prime after prep

Zo, je huid is klaar voor de start! Oké, bijna dan. Eerst nog één of meerdere primers om er voor te zorgen dat je make-up mooi blijft zitten en structuur te verminderen.

Als je last hebt van acné of littekens heb je veel structuur en meestal ook grove poriën. Om dit te verminderen gebruik je een primer met dimethicone (‘Porefessional’ van Benefit)om je poriën op te vullen. Breng een beetje aan op de plekken waar je het nodig hebt en dep met je vinger totdat alles glad is. Let op; gebruik dit niet elke dag.

Is je huid rood op bepaalde plekken? Gebruik dan een groene primer (‘Green Studio Perfect Primer’ van NYX). Voor de drogere plekken in je gezicht gebruik je een hydraterende primer (‘Hydrating Primer’ van Make Up For Ever).

KenzaZouiten_makeuptutorial_everyday-22


3. BB of foundation

Als je gezicht geprepd en geprimed is kun je door naar de volgende stap. Een BB crème (Nude Magique BB Cream van L’Oréal) is ideaal; stip het met je vinger op je gezicht en gebruik een Beautyblender (of een goedkoper alternatief) om het te blenden. Let op: maak je Beautyblender nat met koud water als je een vette huid hebt.

Heb je geen BB crème? Niet getreurd, je maakt het makkelijk zelf! Mix een beetje vloeibare foundation met twee keer zoveel dagcrème. Speel een beetje met de verhouding voor jouw perfecte mix.

 

4. Concealer in twee stappen

Nou, het grootste gedeelte zit erop. Nu de concealer. Stip vloeibare concealer (Radiant Creamy Concealer van NARS) onder je ogen en het blend met een Beautyblender. Pak vervolgens een klein concealerkwastje en een crème concealer (RCMA Wheel) en stip de zichtbare vlekjes en rode plekjes aan met je kwastje en blend de randen uit.

5. Finishing touches

Translucent poeder zorgt ervoor dat je make-up de hele dag blijft zitten, maar je hoeft niet je hele gezicht af te poederen. Doe dit enkel waar nodig. Wat bronzer (Hoola van Benefit) dichtbij je haarlijn en op je kaaklijn om er wat gebruinder uit te zien en een beetje blush (Defining Blush van Catrice) om levendig over te komen.

6. Jij bepaalt
Hierboven staat uitgelegd hoe je een natuurlijke basis kunt creëren, maar de rest bepaal je lekker zelf. Je kunt bijvoorbeeld mascara, wenkbrauwpotlood, highlight en lipstick opdoen. Het is maar net waar je zin in hebt!

Liefs,