Als Victoria secret modellen  zweren bij dit goedje, wil jij het vast ook proberen! Adriana Lima heeft verklapt dat zij niet zonder avocado’s kan! Zij gebruikt regelmatig haarmaskertjes gemaakt van avocado om huid en haar glanzend en gezond te houden. Ik heb het dus geprobeerd en het werkt echt! Ik deel vandaag  de twee receptjes met jullie!

Avocado
Avocado’s bevatten volgens The Guinness Book of World Records de meeste voedingsstoffen, mineralen en vitamines van alle fruitsoorten ter wereld. Ze bevatten veel van de ‘goede’ vetten en ze zijn daarom uitstekend geschikt voor droog haar en een droge huid.

Uit onderzoek is gebleken dat avocado olie de haarschacht beter penetreert vergeleken met amandel olie, olijf olie en zonnebloem olie. Een avocado is daarom een ultiem ingrediënt voor een heerlijk, voedend haarmasker.

Eieren
Dankzij de eiwitten en gezonde vetten die in eieren zitten, helpen ze de scalp en haarzakjes te voeden, waardoor je gezonder en voller haar krijgt. Dit maakt nieuw haar sterker, meer resistent, glanzend en zacht, wat vroegtijdig breken van je haar voorkomt waardoor je haar er alleen maar zwak en slordig uitziet.

kokosolie
Het maakt het haar onmiddellijk soepel, zacht en iets meer glanzend

  • 1 avocado
  • 1 ei
  • 1 eetlepel cocosolie (of argan olie)

Snijd de rijpe avocado in stukken, maar om een zo fijn mogelijk masker te maken doe je de avocado stukken in een keukenmachine. Voeg daar de ei en cocosolie aan toe en mix net zo lang totdat de inhoud veranderd is in een cremige, smeuïge substantie zonder stukjes.

masseer dit in op je hoofdhuid en laat dit ongeveer een half uur tot uur inwerken.

 

Hydraterend Gezichtsmasker

  • 1 avocado
  • 1 komkommer

 

Snijd de avocado en komkommer in stukken. Doe de avocado en de komkommer vervolgens in de blender. Mix net zo lang tot dat de inhoud veranderd is in een waterige, smeuge substantie. Breng het aan op een gereinigde huid en neem de hals mee. Laat dit masker inwerken voor 10 tot 15 minuten. Je zal merken dat je huid super zacht aanvoelt!

Adriana+Lima+2010+Victoria+Secret+Fashion+5

Wat is jou favoriete haarmasker?

Liefs,

 

Koo